BERBERİ ŞEBEĞİ

Neşeli, utangaç, öfkeli, bir okadar da melankolik ama ne yazık ki tehdit altında.. Bu ilginç özellikleri Berberi şebeğini daha da dikkat çekici kılıyor.

BERBERİ ŞEBEĞİ

“Berberi şebeği” nedir diyecek olursanız (Macaca sylvanus), köpeksi maymunlar (Cercopithecidae) familyasından Asya dışında yaşayan tek şebek türü. Cezayir’deki Atlas Dağları’nda, Fas’ta ve Cebelitarık’ta bulunurlar.

BERBERİ ŞEBEĞİ

Berberi şebeği en iyi bilinen Eski Dünya maymunlarından biridir. Aynı zamanda Avrupa’da yabani olarak bulunan tek primattır. Bu maymunlar kuyruğu olmayan iki maymun türünden biridir. Fiziksel yapı olarak 2-3 yaşlarında bir çocuk ebatında olup gür kızıl postlu ve zeki bakışlı bu maymunlar ekolojik değişimlere rağmen varlığını sürdürmeyi başarabilmiştir.

BERBERİ ŞEBEĞİ

Berberi şebeği,2100 metreden yüksekteki çam, meşe, sedir ormanlarında yaşarlar. Gündüz gezerler, Ağaca çok iyi tırmanırlar.Hepçildirler.Yaprak, kök, meyve ve böcekle beslenirler. Berberi şebekleri her zaman tehlikeden uzak yüksek dallarda yaşarlar.

BERBERİ ŞEBEĞİ

Günümüzde yaşam alanı Fas ve Cezayir’deki orman alanlarıyla sınırlıdır. Turistlerin oldukça ilgisini çeken bu maymunların nesli tükenmekte olup nüfusu 6 bin civarındadır.



%d blogcu bunu beğendi: